Hoe kies je slim je nieuwe dashcam?

Geplaatst op 05-12-2022

Categorie: Auto en vervoer

Het kiezen van een nieuwe dashcam kan een lastige taak zijn, met zoveel verschillende opties op de markt. Een dashcam is een kleine camera die aan de voorruit van je auto wordt bevestigd en continu opneemt tijdens het rijden. Dit kan handig zijn voor verschillende redenen, zoals het vastleggen van aanrijdingen, het verkrijgen van bewijs in geval van een ongeval of gewoon voor je eigen veiligheid. Maar hoe kies je nu de juiste dashcam voor jouw behoeften?

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van een dashcam is de resolutie van de camera. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en duidelijker de opgenomen beelden zullen zijn. Zoek dus naar een dashcam met een hoge resolutie, zoals Full HD of zelfs 4K als je dat budget hebt.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de gevoeligheid van de camera in donkere omstandigheden. Als je vaak rijdt in het donker of tijdens slecht weer, dan is een dashcam met goede nachtvisie een must. Zo kun je ook in het donker heldere en duidelijke beelden opnemen.

Verder is het ook handig om te kijken naar extra functies die sommige dashcams bieden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dashcam met een scherpstelling op bewegende objecten, zodat de camera automatisch scherp stelt als er iets voorbij beweegt. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld kentekens op te nemen of om ongevallen vast te leggen.

Het is ook aan te raden om te kijken naar de bevestigingsmethode van de dashcam. Kijk of deze gemakkelijk te bevestigen is aan de voorruit van je auto en/of deze stevig blijft zitten tijdens het rijden. Zo kun je zeker zijn dat de camera altijd op de juiste plek blijft zitten en goede opnamen maakt.

Tot slot is ook de opslagcapaciteit van de dashcam belangrijk. Kijk hoeveel opnamen de camera kan maken voordat deze vol is en/of deze gemakkelijk uit te breiden is met een externe harde schijf of geheugenkaart. Zo kun je langere ritten opnemen zonder bang te hoeven zijn dat de camera vol raakt.